Bondscoach Argentinië hint op vertrek: 'Iemand die goed in zijn vel zit'

Bondscoach Argentinië hint op vertrek: 'Iemand die goed in zijn vel zit'

22-11-2023 15:58

Na de historische zege van Argentinië op Brazilië (0-1) deed de bondscoach van Argentinië, Lionel Scaloni, een opvallende uitspraak. De oefenmeester, die vorig jaar met zijn ploeg de wereldtitel veroverde, leek te hinten op een vertrek bij La Albiceleste.

"Deze spelers hebben mij en mijn staf heel veel gegeven, maar ik moet nadenken over wat ik ga doen", zei Scaloni op een persconferentie. "Het is moeilijk om door te blijven gaan, ook met blijven winnen. De lat ligt heel hoog. Dit is geen afscheid, maar voor mij is het echt tijd om goed na te denken. Ik zal het ook bespreken met de bondsvoorzitter en de spelers. Dit elftal heeft gewoon een energieke bondscoach nodig, iemand die goed in zijn vel steekt", aldus de 45-jarige succescoach, die met Argentinië 48 van zijn 66 interlands won. 

Nicolas Otamendi en Cristian Romero waren verrast door de woorden van de bondscoach. "Dit is iets waarover we intern met elkaar moeten gaan praten. We hebben het er nog niet over gehad in de kleedkamer omdat sommige jongens behandeld werden of bij de dopingcontrole zaten", aldus matchwinner Otamendi, die het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening nam. 

Romero hoopt dat de bondscoach doorgaat. "Dat hopen we allemaal, maar wat er precies in hem omgaat weten we niet. We gaan er alles aan doen om hem te overtuigen om aan te blijven. De bondscoach is heel belangrijk voor ons. We hebben een Copa América voor de boeg en ik denk dat hij daar sowieso bij is."

De Copa América wordt volgend jaar zomer gehouden in de Verenigde Staten. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.