Fantastisch nieuws vanuit Duitsland: Lainer na kankerdiagnose terug bij Gladbach

Fantastisch nieuws vanuit Duitsland: Lainer na kankerdiagnose terug bij Gladbach

20 november - 23:44
1

Stefan Lainer staat op het punt om de training bij Borussia Mönchengladbach te hervatten. Bij de 31-jarige Oostenrijker werd in juli dit jaar lymfeklierkanker geconstateerd.

De afgelopen maanden heeft Lainer behandelingen ondergaan. Gladbach schrijft op de clubsite dat de rechtsback de 'therapie succesvol heeft ondergaan'. "Ik ben ongelofelijk blij dat ik me weer volledig op het voetbal kan concentreren en weer samen met het team kan trainen", voegt Lainer daaraan toe. 

"De laatste weken en maanden waren een grote uitdaging", gaat hij verder. "Ik ben heel erg dankbaar voor de steun van mijn familie, vrienden, fans en de club. Dit heeft me kracht gegeven. In het bijzonder wil ik mijn vrouw en dokter Sellmann bedanken."

Een recent slotonderzoek heeft aangetoond dat de medische behandeling geslaagd is. Lainer is genezen van lymfeklierkanker. De verdediger werkte de afgelopen periode een individueel programma af met de medische staf van Gladbach. Om die reden is hij in goede fysieke staat en kan hij instromen op de groepstraining.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.