Holzhauser is gebrek aan speeltijd beu en wil zich herlanceren bij OHL

Holzhauser is gebrek aan speeltijd beu en wil zich herlanceren bij OHL

14-11-2023 10:27
5

Raphael Holzhauser kent moeilijke dagen bij Oud-Heverlee Leuven. De voormalig Oostenrijks-international komt niet aan spelen toe en is ontevreden met de situatie. De middenvelder is vastberaden om zich te herlanceren onder Oscar García bij OHL.

Holzhauser mocht nog maar twee keer in actie komen voor Oud-Heverlee Leuven dit seizoen, goed voor 71 minuten in totaal. "Ik kan zeker niet tevreden zijn met de huidige situatie, die voor mij ook nieuw is", klinkt het bij de aanvallende middenvelder in het Oostenrijkse Kronen Zeitung. "Natuurlijk heb ik met Marc Brys discussies gehad, maar ik heb geen echte reden gekregen", voegt Holzhauser toe.

Ondanks aanbiedingen uit Turkije en Bulgarije besloot de Oostenrijker om in België te blijven. "Ik ben hier al vier jaar, ik voel me op mijn gemak en heb hier goede vrienden gemaakt", zegt hij. Onder kersvers OHL-coach Oscar García wil Holzhauser weer vol aan de bak gaan. "Hij kent mij nog van mijn tijd bij Oostenrijk. We moeten onze individuele foutjes aanpakken in Leuven, anders wordt het moeilijk", voegt Holzhauser toe.

Ondanks het gebrek aan speeltijd behoudt de middenvelder het vertrouwen in eigen kunnen, mede door zijn succesvol seizoen bij Beerschot in 2021. Holzhauser was toen goed voor 16 goals en 16 assists in de Jupiler Pro League, wat hem een selectie voor Oostenrijk opleverde. "Ik heb vertrouwen in mezelf en kan het team helpen. Ik laat niemand mij iets anders vertellen", klinkt hij vastberaden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.