Van der Elst: ''De Rode Duivels hoeven zich geen zorgen te maken over Lukaku''

Van der Elst: ''De Rode Duivels hoeven zich geen zorgen te maken over Lukaku''

14-11-2023 07:20 Laatste update: 08:12
7

Lazio Roma en AS Roma speelden afgelopen weekend tegen elkaar gelijk (0-0). Na afloop kreeg Romelu Lukaku de wind van voren van de Gazzetta dello Sport, die de Rode Duivel 'de slechtste man op het veld' noemde. Volgens Franky Van der Elst, die aanwezig was in Rome, viel dat allemaal wel mee.

Van der Elst denkt dat de status van Lukaku in Italië een rol speelt in het felle oordeel. ''Toen ik het las op mijn bed vanochtend dacht ik: dat vind ik wel overdreven. Dat ze hem dan meteen de slechtste van het veld noemen, wil misschien ook wel wat zeggen over zijn status in Italië'', vertelde Van der Elst aan Het Nieuwsblad.

De analist benadrukte nog eens dat er niets aan de hand is met Lukaku. ''De Rode Duivels hoeven zich geen zorgen te maken over Lukaku. Hij heeft dit seizoen bewezen dat hij nog steeds zijn goals kan maken. Ik had zelf twee maanden geleden even mijn twijfels geuit, maar bij de Rode Duivels heeft hij toen meteen het tegendeel bewezen en was hij onmiddellijk op de afspraak'', aldus Van der Elst.

Bij AS Roma scoorde Lukaku 6 goals in 10 Serie A-wedstrijden dit seizoen. Daarnaast was de spits 3 keer trefzeker in 4 Europa League-wedstrijden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.