Guardiola over uitblinkende Doku bij City: “Iedereen raakt enthousiast, ik ook”

Guardiola over uitblinkende Doku bij City: “Iedereen raakt enthousiast, ik ook”

04-11-2023 22:18
19

Pep Guardiola, de hoofdtrainer van Manchester City is vol lof over Jérémy Doku. De Rode Duivel maakte tijdens de 6-1 overwinning op AFC Bournemouth één doelpunt en leverde vier assists af. Guardiola vertelt dat hij een klein beetje verrast is over de prestatie van Doku.

Guardiola prijst zijn winger Doku bij Manchester City. “Het is ongelofelijk hoe hij het ritme binnen vijf meter verandert. Als hij niet in staat is om te dribbelen, dan maakt hij de juiste beslissing, daarvan ben ik onder de indruk. Voor mij betekent dit dat hij een grote voetballer is”, deelt Guardiola via de officiële kanalen van Manchester City.

Guardiola hoopt dat Doku nog lang bij Manchester City gaat blijven. “Hij is pas 21 jaar, hopelijk is hij gelukkig hier en kan hij hier nog vele jaren spelen. Of ik verrast ben? Eerlijk gezegd een beetje wel. We hebben altijd verwachtingen, maar hij creëert echt iets voor het publiek”, prijst Guardiola Doku.

Guardiola prijst zich gelukkig met Doku binnen zijn selectie bij Manchester City. “Als Doku de bal neemt, dan raakt iedereen enthousiast, ik ook. Er gaat dan iets gebeuren, en het gebeurt. Om deze dreiging te hebben, met Erling Haaland en Julián Álvarez, die erg goed spelen en Phil Foden en de anderen, het is zo belangrijk” besluit Guardiola.