Geloof in kwaliteiten van Flips blijft: Anderlecht heeft nog niet alles gezien

Geloof in kwaliteiten van Flips blijft: "Anderlecht heeft nog niet alles gezien"

18-10-2023 13:16
2

RSC Anderlecht is de interlandonderbreking ingedoken op een knappe tweede stek, met dank aan de puike transferzomer van Jesper Fredberg. Niet alle nieuwkomers drukken voorlopig echter hun stempel. Voor Alexis Flips bijvoorbeeld was er tot nu toe enkel een rol in de marge weggelegd.

Toen de Fransman bij Anderlecht landde, was hij nog één van de betere transfers van de mercato. Zijn taak was om creativiteit toe te voegen aan het middenveld. In zijn kielzog meerden vervolgens ook nog Thomas Delaney, Mats Rits en niet in het minst Thorgan Hazard aan in het Astridpark, waardoor Flips steeds meer op het achterplan verzeild geraakte. Na vier basisplaatsen in augustus en begin september moest hij de laatste wedstrijden vrede nemen met een rol als bankzitter.

Dat betekent niet dat Anderlecht hem moet afschrijven, waarschuwt Will Still. Onze landgenoot werkte als trainer samen met Flips bij Stade Reims. In de champagnestad was de Franse middenvelder vorig seizoen van goudwaarde. "Anderlecht heeft nog niet gezien waartoe Flips allemaal in staat is", laat Still optekenen bij Le SoirMet vier doelpunten en zes assists had Flips een belangrijk aandeel in de successen van Reims.