Fransen geschokt door vuurwerk bij gestaakt duel vrouwen PSG: 'Knettergek'

Fransen geschokt door vuurwerk bij gestaakt duel vrouwen PSG: 'Knettergek'

15-10-2023 17:22

In Frankrijk is geschokt gereageerd op de taferelen rondom de wedstrijd tussen de vrouwenteams van PSG en Stade Reims. Die wedstrijd werd gestaakt nadat een flinke lading vuurwerk werd afgestoken richting het veld.

De Franse media vindt het schandalig wat er gebeurd is. Volgens dagblad Le Parisien kwam het vuurwerk midden op de tribunes terecht, waar ook families met kinderen zaten. Ander vuurwerk landde volgens het dagblad op het deel waar de pers en stadionmedewerkers zaten. Televisiezender Canal+ noemde de beelden 'surrealistisch' en sprak van 'honderden stuks aan vuurwerk op het veld.' Commentator Aline Riera was aanwezig bij de wedstrijd en zei achteraf dat ze bang was. 'De vonken vlogen langs me heen.' Dagblad Le Figaro noemt de situatie 'knettergek'.

Nieuwszender RMC meent te weten wie er verantwoordelijk waren voor het afsteken van het vuurwerk. 'Een aantal mensen had geen toestemming gekregen om het stadion binnen te komen omdat ze geen identiteitspapieren bij zich hadden. Zij moesten met harde hand worden weggestuurd. Drie jongeren zouden toen geroepen hebben om de wedstrijd stil te leggen.' Vanuit een wijk achter het stadion zouden ze vervolgens de vuurwerkregen afgevuurd hebben. 

De Franse voetbalbond FFF moet nog beslissen wat er met de gestaakte wedstrijd gaat gebeuren.