Maguire is Beckham dankbaar: Ik waardeer het enorm en het raakt me

Maguire is Beckham dankbaar: "Ik waardeer het enorm en het raakt me"

11-10-2023 12:00 Laatste update: 14:49
1

David Beckham heeft vorige maand contact opgenomen met Harry Maguire, nadat de Engelse verdediger werd uitgejoeld door Schotse fans tijdens een oefeninterland. De voormalige ster van The Three Lions stak de Manchester United-stopper een hart onder de riem.

Maguire ligt al langer onder vuur en is vaak mikpunt van spot onder supporters. Dat bereikte een nieuw dieptepunt toen hij door het Schotse thuispubliek ironisch werd toegejuicht bij ieder balcontact. Bondscoach Gareth Southtage nam het al voor zijn pupil op, maar ook Beckham besloot hem te bellen. "Ik sprak ongeveer drie weken geleden met David, na de wedstrijd tegen Schotland", vertelt Maguire aan The Guardian. "Hij nam contact met me op. Dat was heel aardig van hem en ik waardeer het enorm."

De voormalige ster van Manchester United, Real Madrid, AC Milan en Paris Saint-Germain is ervaringsdeskundige. Hij wekte de hoon van heel Engeland door zich in het WK-duel met Argentinië in 1998 uit de tent te laten lokken door Diego Simeone. Beckham kreeg een rode kaart voor een natrappende beweging en zag The Three Lions vervolgens na strafschoppen het onderspit delven. Een seizoen lang werd de middenvelder zo'n beetje in elk stadion uitgefloten, voordat de Engelse fans hem weer in de armen sloten. "Als je zijn documentaire bekijkt dan legt hij heel goed uit hoe hij destijds met de situatie omging", stelt Maguire.

Veelbetekenend
De steunbetuiging van Beckham deed de dertigjarige mandekker veel goed. "Het betekende alles voor mij. David Beckham was iemand tegen wie ik opkeek als jonge jongen. Helaas ben ik geen speler geworden die veel scoort en tal van assists geeft, maar hij was een voorbeeld. Het zegt veel over zijn klasse dat hij contact met mij zocht. Ik waardeer het enorm en het raakt me."

"Hij wees mij er vooral op wat ik al bereikt heb in mijn carrière", vervolgt Maguire. "Op moeilijke momenten moet je terugdenken aan die goede herinneringen. Elke loopbaan heeft ups en downs. Hij heeft in die positie gezeten." De verdediger raakte zelf zijn basisplaats kwijt bij United. Ook ontnam Erik ten Hag hem de aanvoerdersband. Afgelopen weekend startte hij wel tegen Brentford. Hij gaf de assist bij de winnende treffer van Scott McTominay in blessuretijd.