Deense bondscoach Hjulmand over Dolberg: ''Ziet er prima uit en is op terugweg''

Deense bondscoach Hjulmand over Dolberg: ''Ziet er prima uit en is op terugweg''

10-10-2023 08:50
4

Kasper Dolberg werd na afwezigheid weer eens opgeroepen voor het Deense nationale elftal. Na een teleurstellende periode bij Sevilla en Hoffenheim, laat de spits weer vorm zien bij RSC Anderlecht. Bondscoach Kasper Hjulmand vertelde over de selectie van Dolberg.

''Ik zie een Kasper die goed in zijn vel zit en gevaarlijk is. Ik denk dat hij soepeler beweegt, scherpere acties maakt en ik zie die touch die hij op de bal heeft, die uitmuntend is'', vertelde de bondscoach van Denemarken aan het Deense Bold.

''We hebben een voorkeur voor aanvallers die gewend zijn te scoren, en Kasper presteert op een zeer, zeer hoog niveau wanneer hij in topvorm is'', aldus Hjulmand.

''Hij beschikt over enorm veel potentieel en een geweldig niveau, en we zijn verheugd te zien dat hij weer goed presteert en terugkeert naar een vorm die we herkennen'', zei de Deense trainer.

Dolberg vond 5 keer het net in 9 Jupiler Pro League-duels voor Anderlecht en neemt het met Denemarken op tegen Kazachstan op zaterdag 14 oktober.