KNVB doet geen verder onderzoek naar harde botsing Ajax-spits en RKC-doelman

KNVB doet geen verder onderzoek naar harde botsing Ajax-spits en RKC-doelman

04-10-2023 11:04

De KNVB gaat geen verder onderzoek doen naar de botsing tussen Brian Brobbey en Etienne Vaessen. Dat vertelt een woordvoerder van de bond aan De Telegraaf. Volgens de KNVB staan zij achter de beslissing van scheidsrechter Pol van Boekel, net als de oud-collega's van de arbiter.

"Omdat de situatie is beoordeeld, onderneemt de aanklager vanzelfsprekend geen actie", luidt de reactie van de voetbalbond over de botsing tussen Brobbey en Vaessen. "De situatie is door scheidsrechter Pol van Boekel ingeschat als een ongelukkige botsing en de VAR is dezelfde mening toegedaan." Vaessen was eventjes buiten bewustzijn na de botsing wat zorgde voor een staking bij de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax.

Oud-topscheidsrechter Mario van der Ende is het eens met deze beslissing van de KNVB. "Ik vind dit een heel complexe situatie, omdat de keeper ook naar voren komt en naar de grond duikt. Bovendien liep Brobbey tussen een aantal spelers in, waardoor hij een duw in zijn rug kreeg. Ik denk dat er geen sprake was van opzet en dat Van Boekel de goede beslissing heeft genomen door de gele en rode kaart op zak te houden."

Voormalig collega van Van der Ende, Dick Jol, ziet dat Brobbey veel over zich heen krijgt na de botsing. "Iedereen ziet dat hij een duw in zijn rug kreeg. Daardoor was de overtreding per definitie niet opzettelijk. Niks aan de hand dus. Het was ook geen één-op-één-situatie tussen Brobbey en Vaessen, maar er stonden meer mensen in dat kleine gebiedje. Om heel eerlijk te zijn, heb ik geen seconde aan een gele of rode kaart gedacht."