Burnley kent zijn minste start ooit, maar zes ploegen begonnen nog slechter aan PL

Burnley kent zijn minste start ooit, maar zes ploegen begonnen nog slechter aan PL

02-10-2023 22:02 Laatste update: 03-10-2023 14:33
6

Burnley FC en hoofdtrainer Vincent Kompany zijn desastreus begonnen aan het Premier League-seizoen. The Clarets werden zeer dominant kampioen van de Championship, maar hebben het nu erg zwaar in de Premier League. De vraag dringt zich op wat de slechtste Premier League start ooit is en hoe ver Burnley daar op dit moment van verwijderd is. VoetbalPrimeur.be zocht het uit.

Burnley heeft na zes gespeelde matchen slechts één punt behaald. Burnley staat hierdoor op de negentiende plaats. Alleen Sheffield United doet het nog minder goed, die club heeft al zeven matchen gespeeld en staat twintigste, ook met slechts één punt. Om dit te spiegelen aan andere resultaten in de Premier League hebben we alleen de statistieken genomen uit de Premier League, de competitie is opgericht in 1992.  

Het is tot nu toe de slechtste competitiestart van Burnley ooit
Over de eerste zeven Premier League wedstrijden deed Burnley het nog nooit zo slecht als dit seizoen. In het seizoen 2020/21 stond Burnley na zeven matchen ook op één punt, maar destijds was het doelsaldo beter. Burnley had toen een doelsaldo van -10, nu heeft Burnley een doelsaldo van -11.

Dit betekent niet de slechtste Premier League-start aller tijden
Wanneer we de statistieken na zeven matchen erbij pakken, dan kunnen we zien dat zowel Burnley als Sheffield plaatsnemen in de top-10 van slechtste starten in de Premier League na zeven gespeelde matchen. Burnley neemt de zevende plaats in en Sheffield de vijfde.

Crystal Palace spant de kroon met dramatische start
Crystal Palace behaalde in het seizoen 2017/18 na zeven matchen 0 punten. De ploeg verloor zeven keer op rij. Wat extra opvallend was aan deze teleurstellende start van Crystal Palace was het feit dat de ploeg na zeven gespeelde wedstrijden ook nog niet wist te scoren. Crystal Palace kreeg er destijds al 17 om de oren, maar kon zelf geen doelpunt maken.

Portsmouth vinden we terug op de tweede plaats wanneer het gaat om dramatisch starten in de Premier League. In het Premier League-seizoen van 2009/10 had de ploeg na zeven gespeelde wedstrijden 0 punten en een doelsaldo van -10. Portsmouth werd later in dat seizoen bestraft omdat de ploeg voor de tweede keer administratief niet in orde was. Portsmouth kreeg daardoor ook nog een punten aftrek van -9.

Het allerlaagste puntentotaal na een volledig seizoen Premier League
Deze titel staat op naam van Derby County. In het Premier League-seizoen van 2007/08 behaalde Derby in totaal 11 punten in de Premier League. Voor Burnley behaalde het laagst aantal punten in het seizoen 2009/10. Toen behaalden The Clarets na 38 gespeelde wedstrijden 30 punten in de Premier League.