Sowah (Standard) over match tegen Club Brugge: Moet alles van me afzetten

Sowah (Standard) over match tegen Club Brugge: "Moet alles van me afzetten"

02-10-2023 12:28
5

Afgelopen zaterdag was Kamal Sowah de matchwinnaar bij Standard Luik. Hij trapte in minuut 81 een fraaie volley tegen de netten. De voormalige publiekslieveling van OH Leuven vierde sereen. Hij blikt terug op zijn periode bij OHL en kijkt vooruit naar de volgende wedstrijd in de Jupiler Pro League, tegen Club Brugge.

Na een erg fraaie winning goal bleef Sowah bedeesd na de wedstrijd. Marc Brys knalde eerder zijn ex-speler lachend neer met een schietgebaar. "Ik heb mijn viering bewust sereen gehouden, want ze zijn hier altijd goed voor me geweest", klinkt het bij de winger in Het Belang Van Limburg. "Al had ik het voorgevoel dat ik zou scoren. Dit veld blijft speciaal voor mij", voegt Sowah toe.

De vrije rol die hij krijgt van Hoefkens ligt Sowah wel. "Zolang ik mijn verdedigende taken uitvoer, krijg ik van Hoefkens de vrijheid om over het hele veld te zwerven", is Sowah dankbaar voor zijn rol. Hij benadrukt de goede connectie met Hoefkens, die volgens hem de beste is die hij ooit gevoeld heeft met een coach.

Sowah kijkt uit naar de wedstrijd tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt speciaal voor hem, maar hij voelt geen drang om zich extra te bewijzen tegen Club. "Ik moet simpelweg mijn spel spelen en alle randzaken van me afzetten", besluit Sowah.