Reine-Adélaïde na RWDM-Union: “Achteraf gezien beter vrede genomen met punt”

Reine-Adélaïde na RWDM-Union: “Achteraf gezien beter vrede genomen met punt”

29-09-2023 14:20
1

Jeff Reine-Adélaïde, de 25-jarige aanvallende middenvelder van RWDM, blikt terug op de 2-3 verliespartij in de Zwanzederby tegen Union SG. Reine-Adélaïde speelde tegen Union bijna een volledige helft mee, de middenvelder kwam in de zomerse mercato transfervrij over van het Franse Lyon. Hierbij moet vermeld worden dat RWDM en Lyon met John Textor dezelfde eigenaar hebben. Lyon nam de speler in 2019 voor 25 miljoen euro over van Angers SCO.

Reine-Adélaïde baalt er flink van dat Union in de absolute slotfase toch nog met 3 punten naar huis ging tegen RWDM. “Wat een frustrerend gevoel, jammer dat we pas na 35 minuten zijn beginnen voetballen”, citeert Het Nieuwsblad Reine-Adélaïde.

Reine-Adélaïde vertelt waarom het volgens hem aanvallend niet meer lukte voor RWDM tegen Union. “Een van onze pijnpunten was dat we niet over voldoende energie beschikten om dat naar behoren te blijven doen. Een gelijkspel was niet voldoende, we wilden echt die drie punten”, deelde Reine-Adélaïde.

Reine-Adélaïde meldt verder dat het volgens hem misschien toch verstandig was geweest om iets minder nadrukkelijk op zoek te gaan naar de driepunter tegen Union. “Achteraf gezien hadden we misschien beter vrede genomen met dat punt”, aldus Reine-Adélaïde.

Reine-Adélaïde weigert bij de pakken neer te zitten met RWDM na het verlies tegen Union. “Als de wedstrijden zich opstapelen, moeten we in onze reserves putten om ervoor te blijven gaan, dat is de enige manier om het goed aan te pakken”, besluit de aanvallende middenvelder.