Deila over verdediging Club Brugge: “Spileers-Mechele in staat titels te pakken

Deila over verdediging Club Brugge: “Spileers-Mechele in staat titels te pakken"

27-09-2023 11:03
5

Club Brugge speelt donderdag in eigen huis tegen KRC Genk. Ronny Deila ziet het alvast als een uitgelezen kans om punten te pakken tegen een rechtstreekse concurrent. De Noorse coach gaat in gesprek met Het Belang van Limburg. 

De afgelopen weken lijkt de kritiek op de achterlinie van Club Brugge luider en luider te klinken. Vooraan is er geen vuiltje aan de lucht, maar achterin lijkt niet alles altijd even goed te lopen. Althans die kritiek luidt er. Deila gaat alvast niet mee in dat verhaal.­ “Spileers is amper 18 jaar en speelt al het hele seizoen enorm goed”, geeft Deila aan.

“Hij stapt goed in, voetbalt knap uit en heeft een enorm potentieel. Ook Mechele maakt nog steeds stappen: Brandon is een echte strijder én is nu al beter aan de bal. Hij denkt meer vooruit en wil linies breken.”

Deila krijgt meteen de vraag of een achterhoede van Spileers en Mechele genoeg is om prijzen te pakken. De Noor gelooft alvast in zijn ploeg … “Volgens mij wel. We hebben ook nog Boyata op de bank, hij traint elke dag goed en klopt op de deur”, geeft Deila aan.

“Natuurlijk is hij niet blij met zijn huidige status als invaller. Maar als je onze wedstrijden bekijkt, geven we niet veel kansen weg. Ook niet op Anderlecht. Maar soms moeten we het centrum nog meer gesloten houden. Onze balans wordt steeds beter, ze zijn goed bezig. Maar soms hebben jonge gasten nu eenmaal tijd nodig.”