Messi benoemt opvallende beste verdediger ter wereld: 'Beste wat me kan overkomen'

Messi benoemt opvallende beste verdediger ter wereld: 'Beste wat me kan overkomen'

09-09-2023 23:50
9

Lionel Messi heeft Cristian Romero opvallend genoeg aangewezen als beste verdediger van de wereld. De 36-jarige vedette prijst zijn teamgenoot bij het Argentijnse elftal na een zege op Ecuador.

Argentinië begon de WK-kwalificatie met een wedstrijd tegen Ecuador. Die werd met 1-0 gewonnen door een goal van Messi. Na afloop zet de linkspoot Romero echter in de schijnwerpers, in gesprek met Argentijnse media. "Hij is de beste verdediger ter wereld op dit moment. Hij speelde geweldig en is in mijn ogen de Man of the Match."

"Hem achter me hebben is het beste wat me kan overkomen", gaat Messi verder "Hij dwingt me namelijk altijd om naar voren te gaan, omdat hij altijd één-op-één wil spelen tegen zijn tegenstander. Ik ben er gewend aan geraakt om niet meer achterom te kijken en dat is heel fijn voor een aanvallend ingestelde speler."

Bij Tottenham Hotspur vormt Romero dit seizoen een centraal duo met Micky van de Ven. Op het WK in Qatar, waar Argentinië er met de eindzege vandoor ging, was Romero ook een vaste waarde.