Koeman lost keepersvraagstuk op en stelt Verbruggen teleur: Flekken gaat keepen

Koeman lost keepersvraagstuk op en stelt Verbruggen teleur: "Flekken gaat keepen"

06-09-2023 14:33
4

Bart Verbruggen mag zich nog geen nummer één noemen bij het Nederlandse elftal. Bondscoach Ronald Koeman kiest donderdag voor Mark Flekken in doel in de interland tegen Griekenland. Dat vertelt hij op een persconferentie. De doelman van Brentford heeft het meeste indruk gemaakt op Koeman tijdens de trainingen.

"Flekken gaat keepen ja", onthult Koeman op de eerste vragen over de keeperskwestie bij Oranje. "Omdat ik vind dat hij dat verdient. Op basis van een lange periode in vorm en fit zijn. Hij zit ook al langer bij deze groep." Flekken zit al langere tijd bij het Nederlands elftal, maar mocht desondanks niet mee naar het afgelopen WK in Qatar. Andries Noppert was daar de vaste doelman. Die moet nu genoegen nemen met een stekje op de bank.

Daar komt Noppert ook Verbruggen tegen. De jongeling brak door bij RSC Anderlecht en verruilde Brussel deze zomer voor een monstersom van twintig miljoen euro voor . Daar stond hij de voorbije twee speeldagen zelfs in de basis. Toch is voorlopig enkel een rol in de schaduw voor hem weggelegd bij Nederland. "Verbruggen is en wordt een geweldige keeper", sust Koeman. "Later mag hij het laten zien dat hij de betere is. Hij heeft een geweldige toekomst voor zich."