Oranje-concurrent van Verbruggen (ex-RSCA) zelfverzekerd: 'Ik heb beste papieren''

Oranje-concurrent van Verbruggen (ex-RSCA) zelfverzekerd: 'Ik heb beste papieren''

05-09-2023 14:30
2

Mark Flekken weet wel wie er op doel moet staan bij Oranje in de EK-kwalificatieduels met Griekenland en Ierland. De dertigjarige sluitpost, die deze zomer de overstap maakte naar Premier League-club Brentford, meent dat hij de beste papieren heeft.

Flekken ziet kansen nu de beoogde nummer één Justin Bijlow ontbreekt door een blessure. "Er is een vacature, ja", zegt hij tegen de NOS. "Ik denk persoonlijk dat ik de beste papieren heb op dit moment. Ik speel tot nu toe alle wedstrijden, zit op een goed niveau en zit lekker in mijn vel. Die vorm hoop ik door te mogen trekken naar het Nederlands elftal."

De Limburger concurreert met voormalig RSC Anderlecht-keeper Bart Verbruggen en Andries Noppert. "Natuurlijk kies je aan het eind van de dag voor jezelf, maar er is één ding groter dan jezelf en dat is het Nederlands elftal. Uiteindelijk draait het maar om één ding en dat is kwalificeren voor het eindtoernooi volgend jaar", stelt hij. "Je wil jezelf natuurlijk zo goed mogelijk presenteren, zodat de keuze op jou gaat vallen. Maar als dat niet gebeurt, moet je je eigen ego toch een klein beetje opzijschuiven voor het team."

Flekken speelde tot dusver vier interlands, maar viel buiten de boot voor het WK 2022 in Qatar. Hij denkt dat hij beter kan dan hij tot dusver liet zien in Oranje. "Ik heb in die tijd wat ongelukkige wedstrijden gehad."