'Fiorentina wil op één voorwaarde meewerken aan gewenste huurdeal voor Amrabat'

'Fiorentina wil op één voorwaarde meewerken aan gewenste huurdeal voor Amrabat'

31-08-2023 15:15

Fiorentina wil alsnog meewerken aan een verhuur van Sofyan Amrabat aan Manchester United. De Italianen wezen een huurdeal eerder resoluut af, maar volgens The Telegraph ligt die optie nu wel weer op tafel. Wel is er één voorwaarde: een verplichte optie tot koop aan het eind van dit seizoen. 

Ook voor United zou dit een optie zijn, aangezien de club al schuurt tegen de limieten qua Financial Fair Play. Op dit moment zijn beide ploegen in onderhandeling om de huurdeal rond te maken voor de deadline van vrijdag. De optie tot koop aan het eind van dit seizoen zou dan tussen de 25 en dertig miljoen euro liggen. Ook zou er nog een huursom overgemaakt moeten worden door United.

De deal rond Amrabat hangt al langere tijd in de lucht, maar United moest eerst ruimte vrijmaken. Ook Ryan Gravenberch kwam nog even in beeld ter versterking van het middenveld, maar Erik ten Hag gaat nu vol voor de Marokkaans international. Ondanks het afscheid van de Braziliaan Fred en het mogelijke vertrek van Donny van de Beek, is er bij United nu nog niet genoeg om Amrabat definitief te kunnen kopen.