'Manchester United zoekt naar linksachter en heeft vijf kandidaten'

'Manchester United zoekt naar linksachter en heeft vijf kandidaten'

29-08-2023 12:24
3

Manchester United lijkt alles op alles te zetten om voor de transferdeadline nog een linksback aan de selectie van Erik ten Hag toe te voegen. Inmiddels zijn er lijntjes uitgegooid naar zeker vijf kandidaten, waaronder Nicolás Tagliafico.

Naast Tagliafico, linksback van Olympique Lyon en een goede bekende van Ten Hag, worden Marcos Alonso (FC Barcelona), Marc Cucurella (Chelsea), Leonardo Spinazzola (AS Roma) en Sergio Reguilón (Tottenham Hotspur) door verschillende media in verband gebracht met Manchester United.

Ten Hag heeft behoefte aan een extra optie voor de linksbackpositie, nu Luke Shaw én Tyrell Malacia geblesseerd zijn. Afgelopen weekend zette de Nederlandse manager tegen Nottingham Forest (3-2) noodgedwongen rechtsback Diogo Dalot op links.

Manchester United zou op dit moment het meest concreet zijn voor Alonso en Cucurella, die op een zijspoor staan bij respectievelijk Barcelona en Chelsea. Ten Hag denkt ook aan Tagliafico: zijn club Lyon zou een belletje hebben gehad uit Manchester, om te informeren naar de voorwaarden van een eventuele transfer.

Ten Hag had Tagliafico tussen 2018 en 2021 onder zijn hoede bij Ajax. De twee wonnen in Amsterdam drie landstitels, twee KNVB Bekers en bereikten de halve finale van de Champions League.