Ten Hag blij dat transfer Maguire niet doorging: ''Aan hem om het te laten zien''

Ten Hag blij dat transfer Maguire niet doorging: ''Aan hem om het te laten zien''

18-08-2023 17:45 Laatste update: 17:45
1

Erik ten Hag is blij dat Harry Maguire komend seizoen bij Manchester United blijft. De verdediger stond op het punt om naar West Ham United te vertrekken, maar die transfer ging niet door. Ten Hag heeft in ieder geval nog alle vertrouwen in zijn voormalige captain.

"Ik ben heel blij dat hij is gebleven", vertelt Ten Hag over Maguire. "Hij weet wat ik verwacht van een centrale verdediger en dat zijn allemaal dingen die hij kan. Hij heeft al die kwaliteiten, dus dat hoeft hij alleen maar te laten zien. Het gaat om karakter en overtuiging voor het spelen in die rol. De kwaliteiten zijn er, dus het is aan hem om het te laten zien als de tijd rijp is."

Ten Hag nam in juli de aanvoerdersband nog af van Maguire, om die aan Bruno Fernandes te geven. De verdediger kende een lastig seizoen in het shirt van United en kon deze zomer een transfer maken. De clubs waren eruit wat betreft de transfer en het leek erop dat ook Maguire de stap graag wilde maken. Volgens BBC was er echter nooit een persoonlijk akkoord tussen de Engelse verdediger en West Ham.