Augustinsson versterkt Anderlecht met ervaring, traptechniek en zelfbeheersing

Augustinsson versterkt Anderlecht met ervaring, traptechniek en zelfbeheersing

17-08-2023 20:02 Laatste update: 19-08-2023 14:00
9

RSC Anderlecht heeft zich officieel versterkt met Ludwig Augustinsson, de 29-jarige Zweedse linkervleugelverdediger komt op huurbasis over van Sevilla. VoetbalPrimeur.be geeft een inkijkje in wat we mogen verwachten van Augustinsson op de Belgische velden in de Jupiler Pro League.

Met Augustinsson verzekert Anderlecht zich van ervaring links achterin. Augustinsson is uitgekomen in de sterkste Europese competities, de Premier League (Aston Villa), La Liga (Sevilla FC, RCD Mallorca) en de Bundesliga (SV Werder Bremen) zijn allemaal bekend terrein voor Augustinsson. Daarnaast heeft de verdediger ook 51 interlands bij Zweden achter zijn naam staan. 

Augustinsson brengt Anderlecht ervaring
Deze ervaring is het eerste dat Augustinsson kan delen met zijn nieuwe ploegmaats bij Anderlecht. CEO Sports Fredberg benadrukt het belang hiervan, Fredberg ziet vooral de samenwerking tussen N’Diaye (21) en Augustinsson zitten. “Hij zal zijn ervaring ook naast het veld kunnen aanwenden om jonge talenten zoals Moussa N'Diaye te helpen in hun ontwikkeling”, deelde Fredberg via de officiële kanalen van Anderlecht.

Verdedigende kwaliteiten van Augustinsson 
Augustinsson heeft verdedigend meerdere kwaliteiten waarmee hij Anderlecht van dienst kan zijn. De verdediger heeft snelheid en een sterk anticiperend vermogen. Augustinsson is 1,81 meter en staat ook in de lucht zijn mannetje. De speler heeft ook meer dan voldoende zelfbeheersing, de verdediger heeft nog nooit in zijn professionele voetbalcarrière een rode kaart gepakt.

Aanvallende inbreng van Augustinsson bij paars-wit
Augustinsson is aanvalllend gezien een extra wapen, de Zweed scoort weinig, maar levert veel assists af. Dit heeft de verdediger te danken aan zijn traptechniek. Bij meerdere clubs was Augustinsson degene die achter de vrije trappen ging staan. Augustinsson is ook niet vies van een rush langs de zijlijn en is zeer goed in staat om een afgemeten voorzet af te leveren. Augustinsson speelde tot dusver 264 professionele matchen op clubniveau, hierin leverde hij 47 keer een assists af.

Augustinsson staat dan wel bekend om zijn traptechniek, de voetballer laat met golfen ook zien dat hij aardig wat balgevoel heeft.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sweden Men's National Team. (@swemnt)

Voetbalverleden van Augustinsson
Augustinsson speelt vanaf jongs af aan bij het nationale team van Zweden. Augustinsson werd al uitgenodigd voor Zweden U15. Bij de nationale ploeg speelde Augustinsson tot nu toe 51 matchen. De laatste match waarin Augustinsson meedeed bij Zweden was tegen de Rode Duivels. Augustinsson speelde 85 minuten mee en de Rode Duivels wisten met 0-3 te winnen.

Augustinsson is opgeleid bij het Zweedse IF Bromma, vervolgens werd de linkervleugelverdediger overgenomen door de Zweedse club IFK Göteborg. Bij Göteborg wist Augustinsson zichzelf in de kijker te spelen, het Deense FC Kopenhagen klopte op de deur en betaalde 1,3 miljoen euro voor Augustinsson.

Succesvolste periode bij Werder Bremen
Augustinsson speelde 2,5 jaar bij Kopenhagen totdat het Duitse Werder Bremen om de hoek kwam. Werder Bremen had 4,5 miljoen euro over voor de Zweed. Bij Werder Bremen wist Augustinsson veel indruk te maken. Augustinsson had toen volgens transfermarkt een transferwaarde van 12 miljoen euro. In 2021 werd Augustinsson door Werder Bremen aan Sevilla verkocht voor 5,5 miljoen euro. 

Sevilla heeft Augustinsson nu voor de derde keer verhuurd. Voor Anderlecht werd Augustinsson eerst verhuurd aan het Engelse Aston Villa dat uitkomt in de Premier League. Vervolgens werd Augustinsson verhuurd aan RCD Mallorca, dat net als Sevilla uitkomt in La Liga.