'West Ham United blaast zomertransfer van Maguire (30) af na soap'

'West Ham United blaast zomertransfer van Maguire (30) af na soap'

15-08-2023 16:35 Laatste update: 16:37
2

De transfer van Harry Maguire naar West Ham United is voorlopig van de baan. De Engelse verdediger zou nog ongeveer acht miljoen euro mee willen krijgen als hij vertrekt bij Manchester United. De ploeg van manager Erik ten Hag gaat daar niet mee akkoord en die onderhandelingen duren nu zo lang dat West Ham de stekker uit de transfer heeft getrokken.

Dat melden Engelse media als The Guardian en The Athletic. Het leek erop dat weinig een transfer van Maguire nog in de weg kon staan. Alle partijen waren akkoord met een overstap voor 34,8 miljoen euro, totdat de Engelsman zelf nog met eisen kwam. Omdat United zich gekwalificeerd heeft voor de Champions League, ging het salaris van Maguire omhoog. Mede daarom wil de verdediger nu nog 8,1 miljoen euro compensatie zien voor zijn vertrek en het dus niet opstrijken van die salarisverhoging.

United en Maguire komen over dat bedrag maar niet nader tot elkaar. Door het wachten heeft West Ham besloten om voorlopig de deal af te blazen. Het kan zijn dat de deal nog nieuw leven in wordt geblazen, maar voorlopig komt er geen beweging meer vanuit The Hammers. Maguire was zelf al persoonlijk akkoord, maar de afhandeling met United is nu het probleem.