'Speler van het seizoen Hwang reist niet mee met Olympiakos naar Genk'

'Speler van het seizoen Hwang reist niet mee met Olympiakos naar Genk'

15-08-2023 10:35

KRC Genk ontvangt donderdagavond Olympiakos in eigen huis. Sterspeler In-beom Hwang is er donderdagavond echter niet bij voor de wedstrijd in de kwalificatieronde van de Europa League. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Het verhaal achter de afwezigheid van Hwang leek op het eerste gezicht logisch te verklaren. De middenvelder zou namelijk kampen met een lichte blessure. Nu gaat echter het verhaal rond dat de Zuid-Koreaan op weg is naar Seoel, de hoofdstad van Zuid-Korea.

Hwang ging vorige zomer, met toestemming van de FIFA, van het Russische Rubin Kazan naar Olympiakos vanwege de oorlogssituatie. Het contract behelsde een éénjarige periode met een optie voor 2 extra seizoenen.

Het juridisch team van Hwang meent echter dat die optie niet tijdig is gelicht door Olympiakos en dat Hwang nu transfervrij mag vertrekken. Hwang geniet nu dan ook de belangstelling van diverse Europese clubs.

De Zuid-Koreaanse international, die afgelopen seizoen 40 officiële wedstrijden speelde voor Olympiakos, wacht nu in Zuid-Korea op een oplossing van het conflict. De middenvelder is daardoor niet van de partij tegen KRC Genk.