Atlético opent seizoen met driepunter, Carrasco levert assist af voor wereldgoal

15-08-2023 10:15

Atlético Madrid heeft in de eerste wedstrijd van het seizoen drie punten gepakt. Met Yannick Carrasco negentig minuten tussen de lijnen verzekerde het zich van een 3-1 zege tegen Granada. De Rode Duivel leverde zelf een assist af, al nam Memphis Depay bij die actie het meeste hooi op zijn vork.

Trainer Diego Siméone begon dus met Carrasco in de basis. Morata en Antoine Griezmann begonnen op papier als aanvallers. Joao Félix begon dan weer vanaf de bank. Hij werd in 2019 voor een recordbedrag van 127,2 miljoen euro overgenomen van Benfica, maar hij komt inmiddels niet meer in de plannen voor van Simeone. Vertrekken doet hij echter niet, waardoor het stadion hem op een fluitconcert trakteerde bij het horen van zijn naam.

Atlético miste nog wel wat meer basiskrachten, maar het lukte de ploeg toch om de overtuigen in de openingsfase. Een groot minpunt was het wegvallen van routinier Koke door een blessure. Een doelpunt viel er pas in de absolute slotfase van de eerste helft. In de 49e minuut was het de sluwe vos Morata die opdook om het eerste doelpunt van Atlético te maken dit seizoen.

In de tweede helft maakte Granada de gelijkmaker. Samu Omorodion was de man die doelman Jan Oblak wist te verschalken. Daarna was het tijd voor Memphis om zijn klasse te laten zien. De Nederlander was ingevallen, ontving de bal van Carrasco en knalde met een afstandsschot van ongeveer 25 meter met ongekende kracht in de kruising. Geen kans voor doelman André Ferreira. Een scherpe Llorente maakte in de absolute slotfase nog de 3-1 voor Atlético.