Arsenal wint seizoensopener van Forest, invaller Trossard ziet Martinelli blinken

12-08-2023 16:06

Arsenal is zaterdagmiddag goed begonnen aan het nieuwe Premier League-seizoen. The Gunners wonnen met 2-1 van Nottingham Forest, maar zullen ondanks de zege gemengde gevoels overhouden aan het duel. Jurriën Timber, die zijn competitiedebuut maakte, raakte vlak na rust op een ietwat vreemde wijze geblesseerd. Bij Arsenal viel Leandro Trossard na de rust in.

Na 26 minuten spelen kon Arsenal al juichen. Gabriel Martinelli vond Eddie Nketiah na een fraaie actie, waarna laatstgenoemde scoorde. Forest kreeg geen grip op de aanvalsmachine van Arsenal, dat in de 32e minuut opnieuw toesloeg. Bukayo Saka schoot vanaf de rand van het strafschopgebied heerlijk binnen voor de 2-0.

Op slag van rust liet Timber zich gelden met een felle charge, die hij moest bekopen met een gele kaart en wat pijn. Even werd gevreesd dat hij niet zou terugkeren uit de kleedkamer, maar niets bleek minder waar. Vijf minuten na rust ging het echter alsnog mis. De Oranje-international verstapte zich zonder dat er een speler van Forest echt de buurt was en moest vervolgens gewisseld worden. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de ernst van zijn kwetsuur is.

In het slot van de partij mocht Trossard zijn opwachting maken. In de slotfase maakten de bezoekers zelfs nog de aansluitingstreffer. Taiwo Awoniyi (ex-Moeskroen) scoorde. The Gunners wisten de overwinning uiteindelijk over de streep te trekken.