'Man United lijdt meer dan 50 miljoen euro verlies op transfer Maguire'

'Man United lijdt meer dan 50 miljoen euro verlies op transfer Maguire'

09-08-2023 11:55
17

Manchester United en West Ham United zijn akkoord over de transfer van Harry Maguire. Dat melden Engelse media als Sky Sports en The Athletic. Na zijn recordtransfer van 87 miljoen euro in 2019, trekt Maguire voor een bedrag van 34,8 miljoen euro de deur van Old Trafford achter zich dicht.

In totaal komt dit neer op een verlies van om en nabij de 52 miljoen euro over alleen de transfersom. Maguire is nog niet akkoord over de persoonlijke voorwaarden met West Ham United, maar er wordt niet verwacht dat dit een probleem zal zijn. Voor de Engelsman was een transfer een optie, aangezien manager Erik ten Hag eerder zijn aanvoerdersband had afgenomen bij Manchester United.

Maguire maakte in 2019 voor een recordbedrag van 87 miljoen euro de overstap van Leicester City naar Manchester United. Dat record ging deze zomer pas uit de boeken door de transfer van Josko Gvardiol naar Manchester City, waar negentig miljoen euro mee was gemoeid. Maguire speelde in totaal 175 wedstrijden voor Manchester United, maar hij stond vooral bekend als een verdediger die veel kritiek kreeg door de fouten die hij soms maakte.

Voor West Ham United is de transfertrein inmiddels gaan rijden. De ploeg uit Londen is tot nu nog altijd de enige Premier League-club die geen enkele speler wist aan te trekken. De verwachting is wel dat in de komende dagen de transfer van Maguire volledig rondkomt en ook de presentatie van Edson Álvarez van Ajax. Aan beide spelers wordt een gedeelte van de transfersom van Declan Rice uitgegeven. De Engelse middenvelder vertrok voor 116,6 miljoen euro naar Arsenal.