'Fans FC Twente en Hammarby ondanks maatregelen met elkaar op de vuist'

'Fans FC Twente en Hammarby ondanks maatregelen met elkaar op de vuist'

02-08-2023 19:01

Hoewel FC Twente het uitduel met Hammarby op papier zonder uitfans speelt, is het daags voor deel twee van het Conference League-tweeluik toch mis gegaan in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Volgens Aftonbladet heeft er een gevecht plaatsgevonden tussen fans van beide clubs, waarbij ook gewonden zijn gevallen. 

Vorige week donderdag ging het na afloop van het heenduel in De Grolsch Veste behoorlijk mis. Supporters van Twente en Hammarby gingen met elkaar op de vuist. Enkele dagen na het incident besloot de clubleiding geen kaarten voor het uitduel uit te geven. 'Het is een ontzettend moeilijke en zware beslissing, maar we vinden dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen en gedwongen zijn tot dit besluit', zo luidde het bericht toen. 

Ondanks de getroffen maatregelen is het woensdag dus toch mis gegaan. Aftonbladet meldt dat er een gecht plaats heeft gevonden. Daarbij zijn twee gewonden gevallen. De Zweedse politie laat weten dat één van de twee personen is afgevoerd naar het ziekenhuis. Er wordt niet vermeld of de gewonde supporters afkomstig zijn uit Nederland of Zweden. Van aanhoudingen zijn vooralsnog ook geen meldingen gedaan. 

Het duel tussen Hammary en Twente, dat door alle perikelen onder hoogspanning staat, begint donderdagavond om 20.00 uur. De ploeg van trainer Joseph Oosting verdedigt dan een 1-0 voorsprong.