OFFICIEEL: Mahrez tekent officieel in Saudi-Arabië: 'Onvergetelijk hoofdstuk'

OFFICIEEL: Mahrez tekent officieel in Saudi-Arabië: 'Onvergetelijk hoofdstuk'

28-07-2023 14:08
3

Riyad Mahrez is officieel speler van Al Ahli. Dat meldt zijn oude club Manchester City via de officiële kanalen. De Engelse club ontvangt een transfersom van rond de 35 miljoen euro voor de Algerijnse aanvaller.

Mahrez had nog een contract bij Manchester City tot de zomer van 2025. The Citizens kochten de Algerijn in 2018 voor 67,8 miljoen euro over van Leicester City. Mahrez tekent bij Al Hilal een contract tot medio 2027. Hij treft daar Roberto Firmino (ex-Liverpool) en Édouard Mendy (ex-Chelsea) als ploeggenoten.

In dienst van Manchester City pakte Mahrez heel wat prijzen. Zo won hij afgelopen jaar de Champions League en voor de vierde keer het kampioenschap van Engeland. Ook won hij twee keer de FA Cup, drie keer de League Cup en één keer het Community Shield. In totaal speelde hij 236 officiële wedstrijden voor Manchester City. Hij scoorde 78 keer en gaf 59 assists.

In een emotionele boodschap nam Mahrez zelf afscheid van Manchester. "Vandaag is het einde van een onvergetelijk hoofdstuk in mijn leven. Een reis van vijf jaar, waarin ik ongelofelijk veel herinneringen heb gemaakt. Ik wil de clubleiding, de staf en de manager bedanken dat ze me de kans hebben gegeven om op mijn hoogste niveau te spelen."