Vrancken (Genk), voor Sporting en Burnley: “Blijven uitdagen, daarvoor perfect”

Vrancken (Genk), voor Sporting en Burnley: “Blijven uitdagen, daarvoor perfect”

19-07-2023 10:40
1

Wouter Vrancken, de hoofdtrainer van KRC Genk, blikt vooruit op de aankomende oefenmatches van Genk. Genk neemt het in een kort tijdsbestek op tegen twee tegenstanders van formaat, het Portugese Sporting CP en het Engelse Burnley.  Vrancken verklaart de keuze van Genk.

Genk mag bijna echt aan de bak, de vicekampioen van het afgelopen Jupiler Pro Leagueseizoen, staat op 25 juli tegenover Servette in de tweede voorronde van de Champions League. Hiervoor hebben Vrancken en Genk nog twee flinke oefenmatches ingepland met Sporting CP en het Burnley van hoofdtrainer Vincent Kompany.

Vrancken vertelt dat dit precies de bedoeling was om Genk zo goed mogelijk voor te bereiden. “Een bewuste keuze, Sporting CP is een heel sterke ploeg, hetzelfde geldt voor Burnley. Het zijn ideale waardemeters voor wat ons te wachten staat in de Europese voorrondes. Je moet jezelf blijven uitdagen, daarvoor zijn deze wedstrijden perfect”, citeert Het Nieuwsblad Vrancken.

Vrancken deelt dat hij wil dat zijn ploeg tijdens de voorbereiding al proeft van het niveau van het Europese voetbal. “We willen dat de spelers het niveau van dit soort tegenstanders al eens aanvoelen, vooraleer ze in wedstrijden met inzet zelf op dat niveau moeten spelen”, besluit Vrancken.