Onverwacht contract voor Evans (ex-Antwerp), routinier tekent weer bij Man United

Onverwacht contract voor Evans (ex-Antwerp), routinier tekent weer bij Man United

18-07-2023 18:31

Opmerkelijk nieuws uit Engeland: Manchester United heeft Jonny Evans een contract gegeven dat korte tijd loopt. Op die manier kan het opleidingsproduct van The Red Devils onderdeel uitmaken van de voorbereiding.

Evans heeft zijn conditie in de afgelopen dagen op peil gehouden bij United. De ervaren verdediger is namelijk transfervrij, na zijn vertrek bij degradant Leicester City. Nu maakt de nummer drie van de Premier League verrassend genoeg bekend dat Evans ook een kort contract heeft gekregen van de club. In zijn trainingssessies met het eerste elftal heeft de 35-jarige Noord-Ier namelijk indruk gemaakt op de Nederlandse hoofdtrainer Ten Hag, zo schrijft Man United.

De club maakt niet bekend hoelang Evans heeft getekend op Old Trafford. Duidelijk is wel dat hij nu aanwezig kan zijn bij de voorbereidingtrips naar Schotland en de Verenigde Staten van United. Evans zal met het eerste elftal van de Engelsen afreizen naar Edinburgh voor een oefenduel met Olympique Lyon, waarna hij in San Diego aansluit bij het tweede elftal.

Tussen 2006 en 2015 was Evans al eigendom van Manchester United, dat hem ook verhuurde aan Royal Antwerp FC en Sunderland. Daarna maakte de stopper een transfer naar West Bromwich Albion en uiteindelijk kwam hij bij Leicester terecht. In het King Power Stadium groeide Evans uit tot de captain, maar hij kon degradatie afgelopen seizoen niet voorkomen.