Arsenal-trainer Arteta: Rice gaat onze ploeg naar een andere dimensie brengen

Arsenal-trainer Arteta: "Rice gaat onze ploeg naar een andere dimensie brengen"

18-07-2023 08:20
2

Mikel Arteta is blij met de komst van Declan Rice bij Arsenal. De trainer legt op de clubsite uit wat de middenvelder, die West Ham United verliet voor een nieuw avontuur bij Arsenal, toe kan voegen aan de topclub uit de Premier League.

"Leiderschap, uitstraling en Premier League-ervaring. Rice gaat onze ploeg naar een andere dimensie brengen", aldus Arteta. "Hij heeft fysieke kwaliteiten die we al een tijd misten. We moesten er alles aan doen om hem te pakken te krijgen. Hij gaat echt heel belangrijk voor ons zijn."

Volgens Arteta is Rice een voorbeeldspeler. "We zochten bij de club spelers die de selectie aan zouden vullen, flexibiliteit gaven, diepgang en zorgden voor een kwaliteitsimpuls. Rice heeft het allemaal en heeft dan ook nog eens de honger om het elftal naar een hoger niveau te tillen."

"Ik zie hem als onze vuurtoren", vervolgt Arteta. "Hij zal de anderen om hem heen verlichten en beter zichtbaar maken. Het team zal beter worden van zijn aanwezigheid. De wijze waarop hij praat, ambitie uitstraalt en gepassioneerd zijn vak beleeft, is precies wat we nodig hebben."