'United ziet spits als nieuwe topdoelwit, ook Amrabat (ex-Club) in beeld'

'United ziet spits als nieuwe topdoelwit, ook Amrabat (ex-Club) in beeld'

17-07-2023 12:29
1

Manchester United heeft Andre Onana zo goed als binnen en gaat spoedig het contract van Marcus Rashford verlengen, maar is nog lang niet klaar op de transfermarkt. De club richt de pijlen nu op Rasmus Højlund, terwijl ook Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge) in beeld is.

Dat meldt The Guardian. The Mancunians brachten nog geen officieel bod uit, maar voerden al wel gesprekken met Atalanta Bergamo over Højlund. De twintigjarige Deen moet de nieuwe spits worden op Old Trafford. Volgens de Britse kwaliteitskrant heeft hij wel een fors prijskaartje van zeventig miljoen euro.

De Italiaanse club betaalde een jaar geleden nog zeventien miljoen aan Sturm Graz. Højlund maakte de nodige indruk in de Serie A, hoewel hij in 32 competitieduels niet verder kwam dan negen doelpunten en vier assists. Met zijn prijskaartje is de Deense international nog wel beduidend goedkoper dan eerder genoemde doelwitten als Harry Kane, Victor Osimhen en Gonçalo Ramos. Hun komst lijkt financieel niet haalbaar.

Naast een spits hoopt Erik ten Hag ook nog op de komst van een verdedigende middenvelder, al geniet die positie niet de hoogste prioriteit. The Guardian schrijft dat Sofyan Amrabat één van de spelers is die wordt overwogen. De Marokkaanse international, die ook even bij Club Brugge zat, stuurt aan op een vertrek bij Fiorentina en lijkt ook in beeld bij Liverpool. Alleen als Fred of Donny van de Beek het nodige geld in het laatje brengt lijkt United voldoende budget te hebben voor een middenvelder.

Overigens wordt Leon Goretzka ook naar voren geschoven. Volgens de Duitse tak van Sky Sport mag de Duitse international voor ruim veertig miljoen vertrekken bij Bayern München. United houdt zijn situatie in de gaten, klinkt het. Zelf zou Goretzka overigens helemaal geen oren hebben in een transfer. Met Mason Mount trok United deze zomer al de buidel voor een aanvallende middenvelder.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!