OFFICIEEL: Na Ajax-jaren vervoegt Tadic Batshuayi bij Fenerbahçe

OFFICIEEL: Na Ajax-jaren vervoegt Tadic Batshuayi bij Fenerbahçe

16-07-2023 21:30

Het is officieel: Dusan Tadic is speler van Fenerbahçe. De Turkse club heeft de komst van de 34-jarige Serviër zondagavond wereldkundig gemaakt. Nog maar twee dagen geleden kondigde de linkspoot zijn afscheid aan bij Ajax.

Tadic leek hard op weg naar Besiktas, maar zondagavond maakte verrassend genoeg stadgenoot en rivaal Fenerbahçe bekend met hem aan de haal te gaan. De voormalige Ajacied tekent in Istanbul voor twee seizoenen, voor een jaarsalaris van ongeveer 3,5 miljoen euro. Daarnaast krijgt hij volgens Turkse media ruim twee miljoen aan tekengeld.

Voor Tadic is Fenerbahçe zijn vijfde buitenlandse club na FC Groningen, FC Twente, Southampton en Ajax. Hij gaat samenspelen met onder anderen Rode Duivel Michy Batshuayi en Edin Dzeko, die recent eveneens overstapte naar Istanboel. Ook Kroatië-doelman Dominik Livakovic tekent op korte termijn. Fenerbahçe eindigde afgelopen seizoen op de derde plaats, achter Besiktas en kampioen Galatasaray.

Het contract van Tadic bij Ajax werd vrijdag ontbonden. De aanvoerder vond de huidige selectie niet sterk genoeg en was naar verluidt niet blij met de manier waarop technisch directeur Sven Mislintat met hem is omgegaan.

Ajax nam Tadic in de zomer van 2018 voor 13,7 miljoen euro over van Southampton. Sindsdien was hij de grote man in de Johan Cruijff Arena. In die vijf jaar speelde Tadic 241 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 105 keer scoorde en 112 assists gaf.