Na Khalilou Fadiga ook hartproblemen bij zoon Noah, vertrek bij club noodzakelijk

Na Khalilou Fadiga ook hartproblemen bij zoon Noah, vertrek bij club noodzakelijk

10-07-2023 13:01
3

Noah Fadiga heeft op sociale media aangekondigd dat hij moet vertrekken bij zijn club Stade Brest door hartproblemen. De medische commissie van de Franse voetbalbond trok zijn licentie in, meldt Het Laatste Nieuws.

Fadiga kwam nochtans boven water bij Brest, maar net zoals vader Khalilou Fadiga kampt hij met hartproblemen. ‘Na tests die aan het einde van het vorige seizoen werden uitgevoerd bij mijn club Stade Brestois 29, werd ontdekt dat er een onregelmatigheid was opgetreden in mijn hartslag’, klinkt het.

Er werden tests gedaan en hij kon zijn carrière zonder risico verderzetten. In Frankrijk gelden er echter strenge regels. ‘Helaas heeft de medische commissie van de Franse voetbalfederatie een ‘zero tolerance policy’ en hebben zij mijn Franse voetballicentie ingetrokken. Ik ben bijgevolg een vrije speler’, aldus Fadiga.

Fadiga is overigens niet van plan om te stoppen met voetballen. In België stond hij eerder onder contract bij KAA Gent, Anderlecht en Club Brugge. Vader Khalilou Fadiga speelde onder meer bij KAA Gent, Club Brugge en Beerschot en in 2003-2004 werd ook een hartafwijking vastgesteld waardoor hij bij Inter moest vertrekken.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NOAH FADIGA 𓂀 (@noah.fadiga)