'Barcelona kan Kessié zien vertrekken, Al Ahli gaat voor komst van middenvelder'

'Barcelona kan Kessié zien vertrekken, Al Ahli gaat voor komst van middenvelder'

28-06-2023 15:40

Franck Kessié kan de volgende speler worden die de Europese velden verlaat voor een avontuur in Saudi-Arabië. Al Ahli maakt werk van de komst van de 26-jarige FC Barcelona-middenvelder, meldt The Athletic.

Kessié verruilde vorige zomer AC Milan voor Barcelona, maar stevent een jaar later alweer af op een exit uit Camp Nou. De Catalanen zijn bereid om de Ivoriaan, die nog tot de zomer van 2026 vastligt, voor dertig miljoen euro te laten gaan. Al Ahli is al in gesprek met de entourage van Kessié en wil diens Barça-salaris verdubbelen.

Dat is voor Kessié niet genoeg om akkoord te gaan. De middenvelder verlangt betere voorwaarden, wil hij Barcelona verlaten. Het medium schrijft dat Al Ahli mee wil werken aan de eisen van Kessié. Als de verbeterde voorwaarden op tafel liggen, overweegt de speler serieus uit Camp Nou te vertrekken. Na de komst van Ilkay Gündogan zou Kessié van trainer Xavi Hernández te horen hebben gekregen dat hij niet op veel speeltijd hoeft te rekenen.

In Spaanse media wordt Kessié in verband gebracht met een transfer naar Internazionale. De Italianen zouden hem willen ruilen met Marcelo Brozovic. Kessié, voormalig speler van AC Milan, ziet het niet zitten om naar de rivaal van zijn oud-werkgever te verkassen.