OFFICIEEL: Nederlander Pherai wordt ploegmaat Dompé en Nemeth bij HSV

OFFICIEEL: Nederlander Pherai wordt ploegmaat Dompé en Nemeth bij HSV

24-06-2023 18:50
1

Immanuel Pherai is officieel speler van Hamburger SV. Het Nederlandse toptalent dat in de jeugd speelde van Borussia Dortmund en AZ maakt de overstap van Eintracht Braunschweig. HSV legt één miljoen euro weg voor de Nederlander en Pherai tekent voor vier jaar.

Pherai speelde in Nederland slechts één jaar op profniveau. Van 2020 tot 2021 kwam hij op huurbasis uit voor PEC Zwolle. De aanvaller stond bij AZ te boeken als één van de grootste talenten van zijn generatie. In 2017 kon hij naar de volledige top drie van de Eredivisie, maar koos hij ervoor om zijn opleiding verder te zetten bij Borussia Dortmund. Die club liet hem in 2022 transfervrij en definitief naar Braunschweig vertrekken.

Bij Braunschweig deed Pherai het erg sterk met negen goals en vijf assists in 27 wedstrijden. Door zijn topjaar verdiende hij een stap hogerop naar HSV. Hier wordt hij ploeggenoot van Andras Nemeth (ex-KRC Genk) en Jean-Luc Dompé (ex-Zulte Waregem). De 23-jarige middenvelder speelde ook voor FC Barcelona B, maar onlangs liet hij zijn contract in Duitsland verlengen tot 2026.