LIVE: Belgische Beloften geven voorsprong weg en spelen gelijk tegen Jong Georgië

LIVE: Belgische Beloften geven voorsprong weg en spelen gelijk tegen Jong Georgië

24-06-2023 17:00 Laatste update: 20:01
111

De Belgische Beloften staan voor hun volgende tegenstander op het EK U21. Zaterdagavond om 18:00 is de match tegen het gastland Georgië. Jong Georgië wist direct indruk te maken door verrassend met 2-0 van Jong Portugal te winnen. Hierdoor gaat Georgië aan de leiding in de groep nadat de Belgische Beloften de eerste wedstrijd met 0-0 gelijkspeelden tegen Jong Oranje. De match tegen Georgië is live te volgen via VoetbalPrimeur.be.

 

Net als Georgië kwamen de Belgische Beloften ook zeer goed voor de dag in hun eerste wedstrijd op het EK. De ploeg van bondscoach Jacky Mathijssen begon wat nerveus aan de eerste wedstrijd tegen Jong Oranje, maar wist na 30 minuten de rest van de wedstrijd te domineren. Nu is het aan de Jonge Duivels om dit goede spel een vervolg te geven tegen gastland Georgië.

In de basis komen Siquet, Vranckx, Balikwisha en Ramazani in de plaats van Patris, Matazo, Raskin en Vertessen. Vranckx wordt aanvoerder in plaats van Charles De Ketelaere.

Opstelling Belgische Beloften: Vandevoordt, De Cuyper, De Winter, Debast, Siquet, Vranckx, Keita, Ramazani, De Ketelaere, Openda, Balikwisha

Jong Georgië heeft uitstekende zaken gedaan in zijn eerste wedstrijd van het EK. De ploeg wist verrassend van Portugal te winnen en heeft nu direct de beste papieren om de groepsfase te overleven. Gaat het Jong Georgië lukken om ook te stunten tegen de Belgische Beloften?

Opstelling Jong Georgië: Mamardashvili, Khvadagiani, Kalandadze, Gelashvili, Sazonov, Davitashvili, Mekvabishvili, Gagnidze, Azarovi, Gagua, Moistrapishvili