Inflatie jaagt abonnementsprijzen de lucht in: Hoeveel stijgen de prijzen in JPL?

Inflatie jaagt abonnementsprijzen de lucht in: Hoeveel stijgen de prijzen in JPL?

08-06-2023 10:28
17

De inflatie jaagt de prijzen overal de lucht in. Ook het voetbal moet hier aan geloven. Elk jaar stijgen opnieuw de abonnementsprijzen, ook dit jaar is het opnieuw het geval. Het Laatste Nieuws maakt de vergelijking. 

In totaal zijn de prijzen van de abonnementen zo’n 4,6 % duurder geworden. Er zijn echter een aantal clubs die hun prijzen kunnen laten zakken. Zo heeft KV Mechelen een daling van 17,9%, OH Leuven heeft een daling van 25% ten opzichte van vorig jaar en ook de supporters van KAA Gent zien een daling van 18,7%. 

Bij een groot deel is de prijs ook gewoon dezelfde gebleven. RSC Anderlecht vraagt dezelfde prijs als vorig jaar (250 euro). Ook Antwerp (325 euro), STVV (175 euro) en Eupen (187 euro) vragen ongeveer dezelfde prijs al vorig seizoen. 

Club Brugge, RWDM, KV Kortrijk, Standard, Westerlo, Cercle Brugge, Charleroi, Union Saint-Gilloise en KRC Genk vragen een hogere prijs dan vorig jaar. Ze zorgen dus allemaal mee voor de algemene stijging van 4,6 procent. KRC Genk en Club Brugge zien een lichte stijging met respectievelijk 2,3 procent en 4,9 procent. De supporters van Union moeten komend seizoen 13,9 procent meer betalen. Een abonnement voor de titelkandidaat van afgelopen seizoen kost nu 205 euro.