Albert na selectie Tedesco: Belangrijk voor Jonge Duivels, konden bijdragen

Albert na selectie Tedesco: "Belangrijk voor Jonge Duivels, konden bijdragen"

07-06-2023 07:22
2

Domenico Tedesco maakte dinsdagmiddag zijn selectie van de Rode Duivels bekend. Philippe Albert reageerde verrast op de selectie van Tedesco. Albert richt zich vooral op de opvallende selecties van Ameen Al-Dakhil (Burnley) en Olivier Deman (Cercle Brugge).

Albert vindt het vooral opvallend dat de jonge spelers Al-Dakhil (21) en Deman (23) niet zijn geselecteerd voor de Jonge Duivels naar het EK in Georgië en Roemenië. "Al-Dakhil en Deman zijn twee belangrijke spelers in ons U21-team. Er staat een groot toernooi op de horizon met de Euro U21 en ze hadden kunnen bijdragen aan deze groep. Vooral omdat we in het geval van Al-Dakhil al genoeg verdedigers in de groep", citeert RTBF Albert.

Albert meent dat de Rode Duivels op dit moment meer dan genoeg kwaliteiten in de verdediging hebben. Albert maakt zich dan ook geen zorgen over de fitheid van Jan Vertonghen, die al even vakantie had met RSC Anderlecht. “Wat Vertonghen betreft, hij had een aangepast programma, dus over zijn fysieke vorm maak ik me geen zorgen”, besluit Albert.

Al-Dakhil maakte afgelopen seizoen indruk door met Burnley FC onder leiding van hoofdtrainer Vincent Kompany fier kampioen te worden in het Engelse Championship. Deman speelde dit seizoen 36 wedstrijden voor Cercle Brugge en leverde hierin zeven assists af en een doelpunt.