Maduro deelt heerlijke Zlatan-anekdote bij Ajax: 'Haal de bal op, dat is je baan'

Maduro deelt heerlijke Zlatan-anekdote bij Ajax: 'Haal de bal op, dat is je baan'

06-06-2023 16:46
5

Hedwiges Maduro bewaart mooie herinneringen aan zijn periode met Zlatan Ibrahimovic bij Ajax. De voormalig middenvelder vertelt in de ESPN-podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus geweldige anekdotes.

Ibrahimovic nam afgelopen weekend bij AC Milan afscheid van het profvoetbal. Zijn loopbaan bracht hem langs Mälmo FF, Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United, LA Galaxy en weer Milan. "Ik heb zoveel mooie herinneringen", begint Maduro. "Ik was jong, hij was al wel de ster bij Ajax. Ik kwam net kijken op de training en ik was zenuwachtig."

"Dat merkte hij wel aan mij. Speel elke bal naar mij, dan train je altijd goed, zei hij", herinnert Maduro zich. De achttienvoudig Oranje-international haalt nog een ander moment op een trainingskamp van Ajax aan. "We hadden net allemaal besprekingen gehad over normen en waarden en hij ging na de training nog even afwerken zonder keeper, gewoon knallen op het doel."

"De materiaalman was daarbij. Zlatan schiet keihard op de lat en doet oefff. De materiaalman zegt voor de grap: wat oef? Je bent spits, je moet scoren, dat is je baan. Zlatan keek hem aan, pakte de bal, schoot die weg en zei: ga de bal halen, dat is jouw baan. Daarna hadden we weer allemaal besprekingen over normen en waarden. Maar iedereen accepteerde het, hij was Zlatan", lacht Maduro. "Het zelfvertrouwen spatte eraf."