Iniesta neemt afscheid in Japan, FC Barcelona wint het duel van Vissel Kobe

06-06-2023 15:27 Laatste update: 15:40
2

Andrés Iniesta heeft zijn laatste wedstrijd voor Vissel Kobe gespeeld. De 39-jarige middenvelder kreeg in Japan een afscheidswedstrijd tegen zijn oude club FC Barcelona. Het duel eindigde in 0-2 voor de Catalanen.

Iniesta speelde sinds de zomer van 2018 voor Vissel Kobe en laat Japan na vijf seizoenen achter zich. Dinsdag droeg hij het shirt van Vissel Kobe voor het laatst. Barcelona was voor het afscheidsduel afgereisd naar Japan en trad met de B-garnituur aan. Van de gebruikelijke basisspelers stonden enkel Frenkie de Jong en Robert Lewandowski aan de aftrap.

Door doelpunten van Franck Kessié en Eric García stond de eindstand na negentien minuten al op het scorebord. Voor Barcelona kwamen na rust gevestigde namen als Gavi en Raphinha nog binnen de lijnen. Vlak voor tijd kreeg Iniesta zijn publiekswissel en staande ovatie.

Sergio Busquets en Jordi Alba behoorden niet tot de selectie van Barcelona in Japan. Dat betekent dat zij hun laatste wedstrijd voor de Catalanen op 28 mei hebben gespeeld.