KRC Genk krijgt geen penalty in titelmatch: Verdienden op zijn minst eentje

KRC Genk krijgt geen penalty in titelmatch: "Verdienden op zijn minst eentje"

05-06-2023 16:30
17

Geen titel voor KRC Genk, dat er in eigen huis toch niet in slaagde om te winnen van de uiteindelijke kampioen Royal Antwerp FC. In het absolute slot gaf het die overwinning én de titel nog uit handen, al was men bij Genk ook niet helemaal tevreden over de wedstrijdleiding.

In de partij tegen The Great Old waren er enkele discutabele fases en leek Genk wel aanspraak te maken op een of meerdere strafschop(pen). In de eerste helft werd Joseph Paintsil nog de weg afgesneden in de zestien terwijl na de pauze Willian Pacho tegenstander Mark McKenzie neertrok bij een corner. Niet veel later liet Gaston Avila flankaanvaller Paintsil ook struikelen in de zestien. Scheidsrechter Nathan Verboomen en ook de VAR grepen echter geen enkele keer in.

"Op zijn minst eentje is penalty. Maar we weten al langer dat dit niet altijd gegeven wordt", sprak coach Wouter Vrancken duidelijke taal bij Eleven Sports. "Ik ga daar niet langer op verder", gaf de trainer aan.

De teleurgestelde Vrancken vond wel dat Genk die titel verdiende. "Het niveau dat we hebben laten gezien op puur voetbalgebied, was weer heel goed. Zoals heel het seizoen. We zouden het zeker en vast verdiend hebben. Maar dat zijn de wetten van het voetbal", besloot hij.