De Roeck: Fysiek en mentaal is het een slopend seizoen geweest

De Roeck: "Fysiek en mentaal is het een slopend seizoen geweest"

05-06-2023 13:00

Het seizoen zit erop voor Westerlo. Het eindigde laatste in de Europe Play-Offs, maar toch is coach Jonas De Roeck tevreden met de prestaties van zijn team. 

"Ik heb het gevoel dat we, ondanks moeilijke omstandigheden, de lijn hebben doorgetrokken", stelt De Roeck bij Gazet Van Antwerpen. "Ik ben tevreden met de manier waarop we ons getoond hebben. Elke wedstrijd maakten we aanspraak op een punt of meer, maar we speelden tegen sterke tegenstanders en de foutenmarge is kleiner. Op dat vlak is het een leerrijke nacompetitie voor ons geweest."

De Roeck is wel blij dat het seizoen nu afgelopen is. "Fysiek en mentaal is het een slopend seizoen geweest. Dan mogen we heel trots zijn op wat deze jongens iedere week gebracht hebben. Het kleine Westerlo heeft zich toch geroerd tussen de grote jongens."

Westerlo krijgt volgend seizoen sowieso een ander gezicht. Dierckx, Vetokele, Mabea en Mineiro moeten vertrekken, huurlingen De Cuyper en Nene Dorgeles keren terug naar respectievelijk Club Brugge en RB Salzburg. Met Piedfort en Bos werden ook al twee nieuwkomers aangetrokken.