De Wever wil Antwerp helpen in stadionkwestie: De Bosuil geldt als heilige grond

De Wever wil Antwerp helpen in stadionkwestie: "De Bosuil geldt als heilige grond"

03-06-2023 20:41
14

Heel wat Belgische clubs zitten met een stadionkwestie en willen dan ook graag een nieuwe tempel bouwen of renoveren. Voor veel Belgische clubs is dat niet makkelijk, maar in Antwerpen kan men bij Royal Antwerp FC alvast rekenen op de hulp van burgemeester Bart De Wever.

Antwerp zit met problemen op de grond van de Bosuil, waardoor het moeilijk is om een volgende stap te zetten. De Wever wil de club echter wel een handje helpen, onthult hij in een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Voor de stad zou een vernieuwde Bosuil ook interessant zijn", klinkt het.

"Een modern stadion kan veel betekenen voor de uitstraling van een stad. Onze stad heeft een stadioninfrastructuur nodig die bij haar status past. Daarom vind ik het ook echt behoren tot mijn job om te trachten die hele situatie tot een goed einde te brengen", geeft hij aan.

Konkelfoezen
De Wever probeert de situatie met onder andere grondeigenaar Tania Mintjes dan ook te ontmijnen en verbeteren. "Ik probeer mensen rond de tafel te krijgen", gaat De Wever verder. "Er wordt op het stadhuis van Antwerpen veel gekonkelfoest. En ik denk dat dat doodnormaal is. Ik doe dat in het algemeen belang van mijn stad. En ik doe dat ook in dit dossier", klinkt het.

Voor De Wever zou het alleszins het beste zijn als Antwerp op een vernieuwde Bosuil kan blijven. "Die Bosuil geldt als heilige grond. De ideale oplossing is dat je op de Bosuil een stadioninfrastructuur hebt die klaar is voor Europees topvoetbal. Dat is het resultaat waar we nu naartoe werken. Dat is plan A. En alle mogelijke manieren die tot plan A leiden en die steek houden, en waar ik iets voor kan betekenen, daar zal ik mijn uiterste best voor doen", aldus De Wever.