'Anderlecht mikt op zeven nieuwe basiskrachten, Verbruggen of Debast behouden'

'Anderlecht mikt op zeven nieuwe basiskrachten, Verbruggen of Debast behouden'

27-05-2023 10:16
21

Jesper Fredberg staat voor een bijzonder drukke zomer. Hij moet RSC Anderlecht weer op de kaart zetten door de spelersgroep van een kwaliteitsinjectie te voorzien, al beschikt hij niet over het budget om al te gekke dingen te doen. Toch mikt de Deen op een transformatie van het basiselftal: liefst zes of zeven nieuwe krachten binnenhalen is het doel.

Anderlecht beleefde haar slechtste seizoen in ruim 80 jaar en geraakte zelfs niet in de Europe Play-Off. De conclusie was dan ook logisch, maar spijkerhard: in de huidige groep zit te weinig kwaliteit. Volgens Het Nieuwsblad is Fredberg dezelfde mening aangedaan. Deze zomer moeten er dus minstens zes aanwinsten neerstrijken op Neerpede, allemaal geschikt voor het basiselftal.

Dat heeft uiteraard tot gevolg dat een heleboel van de huidige starters andere oorden zullen opzoeken. Voor jongens als Francis Amuzu, Michael Murillo of Hendrik van Crombrugge is de tijd gekomen om andere lucht op te snuiven. Anderen, zoals Amadou Diawara, Benito Raman of Adrien Trebel, zijn dan weer te duur voor wat ze aan de ploeg toevoegen. Lior Refaelov is einde contract en zal ook vertrekken.

Zo krijgt Anderlecht meteen een heel ander gelaat. Slechts drie spelers zijn komend seizoen zeker van hun plek: Jan Vertonghen, Anders Dreyer en iemand van het duo Zeno Debast - Bart Verbruggen. Aangezien die laatste twee het meeste geld zouden opleveren bij een verkoop, is het aannemelijk dat één van beide deze zomer de deur van het Astridpark achter zich dicht trekt. HNB denkt dan eerder aan Debast. Verbruggen zou zo nog een jaartje onder de lat staan in Brussel.