Joos over aanwezigheid Kompany bij Arsenal-Brighton: Tactisch vlak niet normaal

Joos over aanwezigheid Kompany bij Arsenal-Brighton: "Tactisch vlak niet normaal"

16-05-2023 21:05
3

Vincent Kompany, de succesvolle hoofdtrainer van Burney FC, was toeschouwer bij de 0-3 overwinning van Brighton and Hove Albion op het Arsenal FC van Rode Duivel Leandro Trossard. Filip Joos reageert op de aanwezigheid van Kompany.

Filip Joos denkt te weten waarom Kompany aanwezig was tijdens de kraker in de Premier League. Waar Arsenal nog strijdt om de koppositie en Brighton zeer veel indruk maakt met het voetballend vermogen onder leiding van hoofdtrainer Roberto De Zerbi. "Volgens mij wou hij Roberto De Zerbi eens live komen aanschouwen", citeert Sporza Joos.

Joos is zelf ook zeer onder de indruk van het tactische schouwspel dat Brighton op de mat legde tegen Arsenal. "Ik denk dat Kompany er ook iets van opgestoken zal hebben. Of toch 'wow' heeft gezegd. Want op tactisch vlak was het niet normaal, het zotste wat ik al gezien heb", deelt Joos.

Naast De Zerbi draait Mikel Arteta toch ook een ijzersterk seizoen met Arsenal, de ploeg stond lange tijd aan kop in de Premier League totdat het Manchester City van Rode Duivel Kevin De Bruyne langszij kwam. "Volgens mij wou De Zerbi tonen dat hij straffer is dan Arsenal-coach Arteta en dat is ook gelukt", vermoedt Joos.