Van Bommel: Willen mooi voetbal brengen, maar uiteindelijk draait het om winnen

Van Bommel: "Willen mooi voetbal brengen, maar uiteindelijk draait het om winnen"

13-05-2023 11:00 Laatste update: 10:59
31

Voor Mark van Bommel ging het niet over rozen bij PSV en Vfl Wolfsburg. De trainer gooit echter wel hoge ogen voor het Jupiler Pro League-kampioenschap van Royal Antwerp FC. Van Bommel gaat in op de manier van spelen en de reactie van de fans daarop.

"Als de fans zo hard zingen, dan hoor ik dat wel, en krijg ik er kippenvel van, ja. Het betekent dat ze ons spel – met druk naar voren, snelle balveroveringen, íédereen die hard werkt – waarderen", vertelde Bommel aan Het Nieuwsblad over de reactie van de supporters op het vertoonde spel van Royal Antwerp FC. 

"Maar het mooiste van al is voor mij de synergie tussen spelers en publiek", zei de 46-jarige Van Bommel die tussen het presteren door geniet van de steun van de Antwerpse supporters.

"We willen mooi voetbal brengen, maar uiteindelijk draait het om winnen", aldus de T1 van Antwerp, die zich wel beseft dat mooi voetbal geen garantie is om er uiteindelijk met de titel vandoor te gaan.

Dit Jupiler Pro League-seizoen won Royal Antwerp FC 22 wedstrijden, speelde de Great Old 6 keer gelijk en werd er 6 keer verloren. Daarnaast won Van Bommel met Antwerp de Beker van België. Momenteel staat Antwerp bovenaan in het klassement van de Play-Offs 1.