Hrosovsky maakt indruk bij KRC Genk: Een genot om naar te kijken

Hrosovsky maakt indruk bij KRC Genk: "Een genot om naar te kijken"

12-05-2023 12:29
2

Patrik Hrosovsky is dit seizoen een onbetwiste basisspeler bij KRC Genk. Zijn jongere broer Miroslav ziet het graag gebeuren. Hij is zelf profvoetballer en heeft dan ook een nauwe band met hem. 

"Ik bel nog elke dag met Patrik", vertelt Miroslav bij Het Belang Van Limburg. "Hij woont in Hasselt, maar tijdens zijn autorit van twintig minuten naar de training horen wij elkaar altijd. Dan babbelen we over ons leven en natuurlijk het voetbal. Zijn contractverlenging hebben we ook even besproken. Patrik heeft me verzekerd dat hij graag wilde blijven, omdat hij zich erg gelukkig voelt bij Genk."

Hrosovsky is geliefd bij de fans van KRC Genk. "Hij doet het ook heel erg goed. Al verschiet ik daar niet echt van, omdat ik wist dat hij dit kon. Ik zeg altijd: 'wie houdt van voetbal, houdt van Patrik'. Hij is een genot om naar te kijken, door zijn goede voeten. Al heb ik wel een puntje van kritiek: hij trapt te weinig naar doel. Dat mag hij wat vaker doen, in plaats van altijd naar Paintsil of Trésor te passen", besluit Miroslav. 

Miroslav Hrosovsky speelt momenteel zelf bij SCU Ybbsitz, een club uit Oostenrijk. Beide broers speelden in de jeugd bij AS Trencin, maar nooit in dezelfde ploeg.