‘Munoz maakt met goals en assists indruk bij KRC Genk, stap hogerop lonkt’

‘Munoz maakt met goals en assists indruk bij KRC Genk, stap hogerop lonkt’

12-05-2023 08:46
7

Daniel Munoz heeft dit seizoen al acht doelpunten en vijf assists in de Jupiler Pro League. Knappe cijfers voor de rechtsback van KRC Genk. Daarmee behoort hij tot de top van Europa.

Op de Belgische velden doet enkel Maxim De Cuyper beter met veertien goals en assists, maar de back neemt bij Westerlo ook de penalty’s en staat soms hoger op het veld geposteerd. Munoz scoorde enkel veldgoals.

In Europa doet enkel Raphael Guerreiro van Borussia Dortmund beter en staat Jeremie Frimpong van Leverkusen op gelijke hoogte. Onder Wouter Vrancken is Munoz een aanvallend gevaar geworden.

De Colombiaan kwam dit seizoen 81 keer in het strafschopgebied van de tegenstander en in de JPL komt geen verdediger in de buurt. Overigens heeft Munoz ook vijf pre-assists gegeven. Enkel Hong (8), El Khannous (6) en Lynen (6) doen beter.

Door de sterke prestaties van Munoz gaat de aandachter uiteraard ook uit naar een transfer. Zijn contract loopt af in 2024 dus als KRC Genk zijn verbintenis niet kan verlengen zal het moeten verkopen. Zelf zou hij van de Premier League dromen, meldt Het Nieuwsblad.