Verbruggen overtuigde Anderlecht … dankzij individuele opwarming

Verbruggen overtuigde Anderlecht … dankzij individuele opwarming

04-05-2023 17:34
4

Bart Verbruggen was dit seizoen een van de weinige lichtpunten bij RSC Anderlecht. Destijds moest Frank Boeckx beslissen of paars-wit de Nederlander moest strikken of niet. In een mum van tijd had Verbruggen Boeckx overtuigd.

In augustus van 2020 haalde Anderlecht Verbruggen naar ons land. Even voordien was Boeckx naar Nederland afgezakt om Verbruggen te scouten. De voormalige keeperstrainer van paars-wit vertelde bij MidMid hoe Verbruggen meteen indruk op hem maakte. "Peter Verbeke stuurde mij naar de beloftenploeg van NAC Breda", start Boeckx zijn verhaal.

Boeckx moest zijn voorzitter zijn fiat geven. Verbruggen had geen negentig minuten nodig om te overtuigen. "Mijn bericht naar Peter om 'ja' of 'nee' te zeggen was in de opwarming al geschreven. Ik moest de match eigenlijk al niet meer zien. In de opwarming zag ik direct: 'Hier staat iets'."

"Een keeper heeft veel meer werk in een opwarming dan in een wedstrijd. Hij was technisch en er stond een persoonlijkheid. Er was geen keeperstrainer bij, dat vond ik iets heel belangrijk. Hij gaf zichzelf de opwarming. De opwarming was scherp en geconcentreerd. Dan denk je: “Hij kan een leider zijn, want hij moet het voor zichzelf regelen en doet dat."

Ondertussen is Verbruggen de nummer één van Anderlecht geworden en werd al opgeroepen voor Oranje. Hij speelde zich ook in de kijker van enkele buitenlandse clubs. Het is niet ondenkbaar dat Verbruggen Anderlecht binnenkort na amper een half jaar in de basis al gaat verlaten.